Нови придобивки за жителите на Община Несебър

Print pagePDF pageEmail page

НОВИ ПРИДОБИВКИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНАТА

=============================================================================

ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ ОБЩИНСКИЯ ТЕАТЪР

 

На последното за 2012 г. заседание на Общинския съвет по предложение на неговия председател Благой Филипов общинските съветници  в Несебър гласуваха единодушно необходимите средства за възобновяване дейността на Общинския театър. Благодарение на взетото решение несебърската театрална трупа ще представи спектакъла „ Животът-това са две жени”, чийто автор е известният български драматург Стефан Цанев. Премиерата е на 23.01.2013-сряда, от 18.30 ч. в салона на читалище „ Яна Лъскова 1905”. 

                                                                                   Входът е  свободен.

 

ВЪЗОБНОВЯВАТ СЕ КИНОПРОЖЕКЦИИТЕ

 

Жителите на община Несебър се сдобиха с още една придобивка. След възстановяването на общинския театър, по инициатива  и с изключителното съдействие  и подкрепа на председателя на Общинския съвет  Благой Филипов, от 26.01.2013 се възобновява дейността на киното в  Несебър. Киносалонът в читалището  ще работи всяка събота и неделя от 17 и 19 ч. Първите прожекции ще се излъчат на 26 и 27 януари /събота и неделя /.

От 17 ч. ще се прожектира филма „ Спешна пратка”. Неговата световна премиера е била на 24.08.2012, в Българияна 23.11.2012, а в Несебър-на 26.01.2013.Със „Спешна пратка“, Дейвид Коп, признатият ко-сценарист от „Джурасик парк“ , „Мисията невъзможна“ ,,Паник стая“, „Спайдър-мeн“, „Война на световете“ и „Ангели и демони“ и безброй други филми – се завръща на режисьорския стол, за да отведе публиката на една изпълнена с напрежение и екшън надпревара, кръстосвайки по остров Манхатън. Героят на историята е Уайли, млад куриер велосипедист, най-добрият в бранша. Уайли се оказва в надпревара срещу Боби Мъндей, детектив, който иска да докопа пратката, която Уайли трябва да достави.

  От 19 ч. е прожекцията „ Завръщането на  Черния рицар”. Неговата световна премиера е от 18.07.2012, в България-на 27.07.2012, а в Несебър-на 26.01.2013. Лентата не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст. Във филма се показва как преди 8 години, след като е обвинен за смъртта на Харви Дент, изпадналият в немилост Батман (Крисчън Бейл) тайнствено изчезва. Всичко се променя с появата на ловка котка-крадец (Ан Хатауей) и пристигането на Бейн (Том Харди), загубил разсъдъка си злодей. Вълната от насилие, породена от Бейн, принуждава Батман да напусне своето убежище и да се бори не само за Готам, но и за собственото си оцеляване.

Билети на касата на киното.