На кино в Несебър

Print pagePDF pageEmail page

Кино програма за 09.03.2013 г (събота) и 10.03.2013 г. (неделя). Заповядайте в НЧ „Яна Лъскова – 1905“. Прожекциите са от 17:00ч. и 19:00ч.

 

Паркър
Parker
Държава: САЩ
Година: 2013

Времетраене: 118 минути

Жанрове: Трилър, Криминален
Световна премиера: 25.01.2013
Премиера в България: 01.02.2013

Режисьор: Тейлър Хакфорд
В ролите: Уендъл Пиърс, Майкъл Чиклис,
Клифтън Колинс – мл., Ник Нолти, Дженифър Лопес, Джейсън Стейтъм, Даниел Бернхард, Пати Лупон
Сценарист: Джон Дж. Маклафлин

 

 

 

Световен разпространител: FilmDistrict
Разпространител кино: Тандем филм
Един ветеран-престъпник с безкомпромисен кодекс на честта търси отмъщение срещу жестоката банда, която го е измамила – в ‘ПАРКЪР’, непреклонен съвременен филм ноар, развиващ се сред безподобния разкош и богатства на Палм Бийч.
Режисиран от носителя на ‘Оскар’ Тейлър Хакфорд, ПАРКЪР пренася за първи път на големия екран хладнокръвния култов антигерой на прочутия романист Доналд Уестлейк.
Най-дръзкият, методичен и безмилостен крадец в този бизнес, Паркър (Джейсън Стейтъм) е експерт в планирането и осъществяването на наглед невъзможни обири. Единственото, което изисква от екипа си, е абсолютна лоялност и стриктно придържане към плана. Но когато последният му обир донася смърт заради небрежността на един от членовете на екипа, Паркър отклонява поканата на шефа на бандата Меландър да участва в следващия им обир. Тъй като не приемат „не“ за отговор, крадците се обръщат срещу Паркър, оставяйки го почти мъртъв насред пустошта.
Оцелял при нападението и решен да си отмъсти на хората, които са го предали, Паркър проследява бандата до бляскавия Палм Бийч. Представяйки се за богат тексасец, търсещ да си купи къща, той среща Лесли (Дженифър Лопес) – мизерстващ агент по недвижими имоти с енциклопедични знания за острова. С нейна помощ той разкрива плана на бандата да отмъкнат бижута за над 50 милиона долара и измисля план да прибере плячката им и да си отмъсти. Паркър обаче е разгневил съюзниците на бандата от Чикаго, което го прави мишена за наемните убийци на мафията. Сега, за да си отмъсти, той ще трябва първо да оцелее…